Telefonul iPhone 12 Mini are un ecran cu diagonala de 5,4 inch, ceea ce-l face cel mai mic telefon Apple. Dimensiunile sale sunt comparabile cu cele ale lui iPhone SE, lansat în urmă cu câteva luni, dar 12 Mini are marginile laterale mult mai subțiri, astfel încât ecranul este mai mare.

Despre 12 Mini, Apple a spus că este cel mai mic smartphone 5G scos pe piață. Analiștii văd rostul unui astfel de dispozitiv pe piață, pentru că „există un segment intersat tocmai de astfel de dispozitive, mici, subțiri, ușoare”. Business Insider notează că marele avantaj al lui iPhone 12 Mini este lipsa de concurență, deoarece „nu există un telefon mai compact de atât, dar capabil să execute aceleași funcții”.

Comparația cu alte modele „mini” de pe piață:

  • Google Pixel 4a: L 5,7 inch, l 2,7 inch, g 143 grame
  • Samsung Galaxy S10e: L 5,6 inch, l 2,75 inch, g 150 grame
  • Sony Xperia XZ2: L 5,31 inch, l 2,56 inch, g 168 grame
  • Apple iPhone 12 Mini: L 5,18 inch, l 2,53 inch, g 135 grame

Spre deosebire de 12 Mini, celelalte modele rulează software-uri mai vechi și sunt dotate cu procesoare de serie veche, ceea ce face ca noul iPhone să le devanseze.

Mutarea este una simbolică și strategică, în contextul în care piața telefoanelor inteligente s-a concentrat încă din 2014 pe ecrane cât mai mari. În același timp, cu fiecare generație, numeroși utilizatori cereau ca această “creștere” a ecranelor să se oprească. Analiștii spun că, practic, telefoanele au “atacat” în ultimii ani piața tabletelor, care a scăzut semnificativ în acest interval. 

Experții spun că piața telefoanelor a ajuns în punctul în care nu mai poate veni cu ecrane mai mari de atât, astfel că producători reinventează modelele „mini” sau lansează telefoane cu ecrane pliabile, cum e cazul celor de la Samsung, Microsoft, LG sau Huawei.

Analiza integrală: Business Insider

Sursa foto: Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday