Guvernul olandez este sub presiune, iar un fost oficial din domeniul sănătății publice, Roel Coutinho, a avertizat că strategia de vaccinare a țării este “rușinoasă” și “va costa vieți”. În timpul unei dezbateri din parlament, politicienii opoziției au numit abordarea „haotică și confuză”. Ministrul sănătății, Hugo de Jonge, a declarat că sistemul sanitar olandez „acordă prioritate siguranței” și a sugerat că unele țări precum Marea Britanie, care a început vaccinarea acum o lună, au ignorat unele aspecte ale siguranței populației.

BBC observă că, deși una dintre cele mai bine organizate țări europene, cu un sistem de sănătate bine finanțat, Olanda trimite acum pacienți în Germania pentru tratament, unitățile de ATI sunt copleșite și sunt obligate să împrumute paturi de la alte secții, iar carantina națională a fost prelungită până pe 19 ianuarie. 

Întârzierea campaniei de vaccinare este cauzată și de sistemul IT neactualizat, care nu permite autorităților locale de sănătate să urmărească programările la vaccinare ale cetățenilor. 

Ministerul Sănătății a pus la dispoziție 30.000 de doze de vaccin anti-Covid pentru un grup selectat de lucrători din domeniul sanitar, iar vaccinarea în masă a populației, în toate cele 25 de clinici, este planificată după data de 18 ianuarie. 

Țările de Jos se confruntă cu o rată record de infectare, după ce guvernul a preferat un sistem de restricții mai relaxat, denumit “inteligent”. Ulterior a fost nevoit să introducă măsuri mai dure, dar purtarea obligatorie a măștii a fost introdusă abia luna trecută.

Sursa: BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday