Intalnirea dintre presedintele american si dictatorul coreean nu va mai avea loc. Cel putin asa a anuntat joi liderul de la Casa Alba, lasand loc unei posibilitati in cazul in care Kim Jong Un va indeplini cererile diplomatiei SUA.

“Domnul Trump a spus ulterior ca intalnirea, programata pentru 12 iunie in Singapore, ar putea sa aiba loc, iar Coreea de Nord a emis un raspuns izbitor de conciliant, spunand ca spera ca domnul Trump va reconsidera propunerea de intalnire”, scrie cotidianul New York Times.

Problema e ca, din start, aceasta intalnire a fost problematica, iar esecul intalnirii i se datoreaza lui Donald Trump, care a vrut sa foloseasca negocierea cu Kim Jong Un ca pe o modalitate de a poza in salvatorul omenirii, iar popularitatea lui sa creasca.

“In centrul politicii externe a presedintelui Trump exista convingerea ca el isi poate folosi carisma personala pentru a-si croi drum spre pacea mondiala. Colapsul de joi al summitului planificat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un arata limitele acestei abordari de catre Trump”, se explica intr-o analiza realizata de cotidianul Washington Post.

Citește mai mult pe ziare.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday