În viziunea majorității analiștilor consultați de CFA în luna noiembrie 2021, impactul economic al coronavirusului va dura cel putin pana in Trimestrul IV al anului 2022. Aceștia se așteaptă că datoria publică să urce, în următoarele 12 luni, la 54% din PIB.

Încrederea în economie a scăzut în noiembrie la valoarea de 56,6 puncte, însă este mai mare față de noiembrie 2020. Potrivit CFA, rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni este de 5,8%.

“În ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 91% dintre participanții la sondaj prevăd o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală. Nu a fost inregistrată nicio opinie de apreciere a leului. Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0517, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,1145 lei pentru un euro”, mai transmit analiștii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday