Nu este foarte clar modul sau momentul în care poliția olandeză a detectat jaful și a intervenit, dar este cert că a fost vorba de o încercare inițial reușită de a jefui o mașină ce transporta metale prețioase. Potrivit estimărilor presei olandeze, hoții ar fi capturat aur și argint în valoare de 50 de milioane de euro, și se îndreptau, în două mașini, către un sat aflat la 10 kilometri de Amsterdam.

Zeci de oameni ai legii au fost mobilizați în operațiunea de capturare care s-a desfășurat pe străzile capitalei olandeze și pe câmpurile din afara acesteia. Atacatorii erau înarmați cu mitraliere și au deschis focul atunci când au întâmpinat rezistență. 

În final, unul dintre atacatori a murit, iar ceilalți șase au fost arestați.  

Referitor la amploarea evenimentului, un purtător de cuvânt al poliției a spus că ”este un miracol că numai o singură persoană și-a pierdut viața”. Presa locală a transmis, de asemenea, că niciun martor sau polițist nu a fost rănit.

Sursă alternativă: DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday