În 2020, industria turismului a avut de suferit pe fondul pandemiei COVID-19 și, deși în lunile de vară s-a constatat o revenire ușoară, per total nivelul a rămas pe minus. Eurostat a comparat cifrele privind cazarea în unitățile de profil din 2020 cu nivelul din 2019:

  • din ianuarie până în august, numărul de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică din UE, cum ar fi hotelurile, pensiunile și campingurile, a fost de 1,1 miliarde, în scădere cu 50% față de perioada similară din 2019;
  • cele mai substanțiale scăderi ale numărului de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică s-au înregistrat în aprilie (-95%) și mai (-89%), comparativ cu aceleași luni din 2019;
  • în perioada verii s-a înregistrat doar o recuperare parțială, cu scăderi de 71% în iunie, 42% în iulie și 32% în august;
  • în perioada iulie-august 2020, numărul de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă din 2019.

Potrivit Eurostat, în lunile iulie și august, scăderea a fost mai puternică la nivelul oaspeților din țări străine (-60%), decât la nivelul co-naționalilor (-17%), pe fondul restricțiilor de circulație impuse între state.

Numărul de nopți petrecute în unitățile de cazare turistică a scăzut în toate statele membre (nu au fost disponibile informații despre Irlanda, Franța și Cipru), cea mai mare fiind scădere ade 77% în Grecia.

Sursă: Eurostat

Foto: Unsplash/ Mara Conan Design

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday