În urma controalelor efectuate în ultima săptămână de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la 65 de restaurante și hoteluri din Delta Dunării, oficialii au aplicat 71 de amenzi, în valoare de 502 mii de lei, dar și 27 de avertismente.

De asemenea, au fost oprite de la vânzare peste 41 de tone de alimente neconforme, în valoare de peste o sută de mii de lei. Într-un hotel din Delta Dunării au fost găsite produse expirate chiar și de șapte ani.

Oficialii ANPC au găsit nereguli și în nordul litoralului, la Năvodari, unde au fost descoperite peste 200 de kilograme de pește fără elemente de identificare, în valoare de peste 5.000 de lei. Restaurantul respectiv a primit o amendă de 18 mii de lei, iar ANPC a formulat o propunere de oprire a activității pentru cel puțin șase luni, deoarece în urmă cu două săptămâni, inspectorii au găsit aceleași probleme, nerezolvate între timp.

În alte restaurante, au fost găsite frigidere ruginite și alte condiţii de igienă precare.

Protecția Consumatorului a cerut oprirea temporară a activității în nouă piscine și în două hoteluri. În ultimele săptămâni, au fost raportate mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară în stațiunile din litoral și din Delta Dunării.

Sursa: ANPC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday