“Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar”, transmite ANSVSA, care a efectuat verificări în intervalul 28 – 30 decembrie.

Astfel, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni, magazine alimentare, carmangerii, cofetării, brutării, etc). Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei, și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.

ANSVSA precizează că asemenea controale vor fi intensificate de Revelion și până pe data de 7 ianuarie 2022.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday