Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat că există un interes politic pentru ca el să plece din funcție. De asemenea, în legătură cu declarația referitoare la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, a spus că nu înțelege cum se poate afirma că a interferat în politica americană.

 „Respect Comisia şi am răspuns acestei invitaţii care are legătură cu activitatea de director, nu cu declaraţiile diplomatice sau cu activităţile mele diplomatice. În ceea ce priveşte declaraţia pe care am făcut-o, binînţeles că mi-o menţin, ea este concordantă cu realitatea, concordantă cu ceea ce practic a declarat şi Guvernul american. Consider că am spus un adevăr şi consider că am lucrat în interesul naţional. Nu înţeleg cum poate cineva să afirme că am interferat cumva în politica americană când este vorba despre o persoana privată. Nu am văzut nici cel mai mic gest, atitudine sau declaraţie din partea americană care să îmi confirme acest lucru”, a spus George Maior.

 „Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcţie, şi văd că există, acesta este determinat de raţiuni politice, care trebuie explicate. Eu nu mi le explic, nu are legătură cu diplomaţia şi cu faptul că mi-am făcut datoria în interesul naţional”, a adăugat ambasadorul. 

 „Nu am avut nicio discuţie cu domnul preşedinte, am avut ieri o discuţie cu domnul Meleşcanu, în care am explicat foarte detaliat argumentele care cred că reprezintă un punct de vedere valid”, a spus George Maior, întrebat fiind dacă a discutat cu Klaus Iohannis. 

Liviu Dragnea declara sâmbătăPremierul Dăncilă îi va cere ministrului de Externe să înceapă demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului George Maior. În ceea ce priveşte poziţiile pe care le-a avut public în Statele Unite, eu cred că depăşesc atribuţiile unui ambasador. Ambasadorul, totuşi, teoretic, nu e nici politic şi nu reprezintă decât interesele statului român, nu ale unui om sau ale unui sistem”.

Și Călin Popescu Tăriceanu declara că Ambasadorul României în SUA ar trebui schimbat din funcție, în urma declarațiilor privind scrisoarea lui Giuliani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday