Denumit Astro, roboțelul are are mai multe camere cu ajutorul cărora cartografiază mediul din jur și interpretează imaginile cu un algoritm de inteligență artificială. Acesta poate fi folosit pentru a supraveghea casa, dar recunoaşte și fețele membrilor familiei, poate transporta obiecte ale acestora, poate răspunde la întrebări, reda muzică, realiza apeluri video și poate urmări persoanele din casă pentru a le avea mereu în prim plan. 

De asemenea Astro oferă informații în timp real, direct pe smartphone. Costă 999 de dolari și va fi lansat spre finalul anului.

N-a fost singurul produs prezentat de Amazon în ediția din această toamnă. Este chiar posibil ca tableta Echo Show 15 să aibă un succes comercial chiar mai mare. Are 15 inch, un meniu din care pot fi controlate celelalte dispozitive inteligente Amazon conectate la aceeași rețea de internet, mai poate să urmărească traseul coletelor livrate de Amazon sau să lase mesaje pentru alți membri ai familiei. Dotat cu o cameră de 5 MP, dispozitivul va avea un preț de pornire de 250 de dolari, iar toate comenzile date de utilizatori vor fi procesate local, pe memoria dispozitivului, nu în cloud, astfel încât nivelul de securitate al întregului sistem devine mai ridicat.

Amazon este a treia mare companie americană care lansează sau prezintă produse noi în septembrie, după ce Apple a prezentat iPhone 13 și a lansat iOS 15, iar Microsoft a anunțat telefonul pliabil Surface Duo 2 și Surface Pro, combinație între laptop și tabletă.

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday