Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii Alianței 2020 USR-PLUS, au susținut luni dimineața o conferință de presă comună în care au vorbit despre criza politică internă. Dan Barna, președintele USR și candidatul Alianței la alegerile prezidențiale din toamnă, consideră că soluția corectă pentru România este întoarcerea la popor, alegerile anticipate. Dacian Cioloș a spus că actualul guvern trebuie să își dea demisia deoarece nu mai are majoritate.

„Alianta va intra la guvernarea doar în condițiile unei majorități care să susțină reforme. Astăzi, România are disperată nevoie de reforme structurale majorare, România are nevoie sa înceapă investițiile, de reforme în educație și sănătate. Aceste reforme pot fi realizate de USR PLUS cu o susținere parlamentară consistente și reală, care nu se poate realiza decât prin alegerile anticipate. În acest context, soluția este aceea alegerilor anticipate, cât mai curând posibil. Oamenii ne spun că își doresc schimbare, oamenii ne spun și ne cer nu doar să promitem, ci să și facem. Oamenii ne spun, nu veți putea să faceți lucruri cu oameni care l-au susținut pe Liviu Dragnea. România are nevoie de un guvern de tranziție, care să organizeze cât mai degrabă alegerile anticipate. Soluția corectă, morală, este sa ne întoarcem la popor. În momentul de față votul din 2016, mandatul primit de PSD în 2016 nu mai este valabil. Imediat după prezidențiale, aceste alegeri ar putea avea loc. Este un obiectiv pe care eu ca și candidat și viitor președinte mi-l asum, acela de a cere actualului parlament un acord politic, în care să se implice și Președintele Iohannis, pentru a organiza aceste alegeri anticipate. Guvernul Dăncilă nu mai area niciun fel de legitimitate”, a declarat liderul USD Dan Barna.

Dacian Cioloș susține că Guvernul Dăncilă nu mai are majoritate. „În orice țară normală, când nu ai majoritate, te retragi, îți dai demisia. Guvernul PSD-Dragnea, a făcut de multe ori caz ca au majoritatea și asta le dă legitimitate. Suntem gata să ne asumăm guvernarea, avem oameni, suntem în proces de elaborarea a programului de guvernare, dar e nevoie de o majoritate clara în parlament”, a spus acesta.

Dan Barna a mai declarat că primul pas este moțiunea de cenzură: „Alegerile anticipate presupun au acord politic. Primul pas este moțiunea de cenzură. Poziția noastră este ca acest guvern trebui să vină în parlament, pentru ca nu mai are legitimitate. Acest guvern nu mai are legitimitate fără un vot în parlament. În zilele următoare voi avea discuții cu liderii partidelor pentru a strange voturi pentru trecerea moțiunii. Scopul este ca Opoziția să adune 233 de voturi. de aici pornește orice altă discuție. USR va susține parlamentar un guvern care are ca prioritatea organizarea de alegeri anticipate, cu trei patru condiții, Fără penalii în funcții publice, abrogarea pensiilor speciale. Guvernul care va veni după Guvernul Dăncilă, nu va putea face reforme”.

Video:

https://www.facebook.com/alianta2020usrplus/videos/494314231366967/

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday