În zona forestieră din regiunea Kabyle, la 100 de kilometri est de capitala Alger, flăcările s-au întins rapid către sate, iar autoritățile au mobilizat armata. Nori denși de fum au acoperit zona.

În timp ce premierul a cerut comunității internaționale să sprijine Algeria cu avioane de stingere, președintele țării a lăudat pe Twitter efortul militarilor ”care au salvat până acum mai mult de 100 de vieți”.

Guvernul nu exclude varianta unui foc provocat de o mână criminală, întrucât ”focarele par să fie foarte sincronizate”, potrivit unei declarații televizate a premierului. Ministrul de Interne a reluat ideea, dar nu a oferit dovezi în acest sens: ”Numai un criminal poate fi în spatele a 50 de focuri izbucnite în același timp, în mai multe localități”. 

Serviciul European de Monitorizare a Atmosferei ”Copernicus” a stabilit că incendiile de vegetație de luna trecută au fost cele mai grave pentru o lună de iulie de când se fac monitorizări prin satelit (din 2003). În continuare, țări din sudul și sud-estul Europei, din nordul Africii, din America de Nord și Siberia se confruntă cu incendii de vegetație devastatoare.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday