Alexandru Rafila a fost întrebat dacă ia în calcul demiterea lui Raed Arafat, în momentul în care își va prelua mandatul de ministru al Sănătății. Acesta a răspuns că DSU și-a făcut foarte bine treaba în timpul pandemiei, dar că Ministerul Sănătății trebuie să se implice mai mult în gestionarea strategiei anti-Covid.

”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Totuși, politica de sănătate o face Ministerul Sănătății, iar măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pentru sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul doar să răspundă”, a afirmat Alexandru Rafila, care a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare pentru a obține mandatul de ministru al Sănătății.

“Urmează să avem o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real”, a mai completat acesta. 

De asemenea, Alexandru Rafila a spus în cadrul audierilor că certificatul verde Covid la locul de muncă “trebuie introdus doar într-un moment oportun”, în condițiile în care premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat anterior că “aceasta este o prioritate pentru noul guvern”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday