Alexandru Nazare a postat pe Facebook o serie de precizări referitoare la discuţiile avute cu premierul Cîțu pe tema revocării sale de la Ministerul Finanțelor. Acesta spune că i s-a cerut demisia exact cu o zi înainte ca românia să realizeze o serie de împrumuturi de pe piețele externe.

Nazare a precizat că a preferat să nu-și dea demisia deoarece “o demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege”.

Fostul ministru mai spune că i-a solicitat lui Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului său în forurile de decizie ale PNL, “conform protocolului asumat în coaliție”.

“Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL”, a mai scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday