Spitalul Universitar de Urgență a transmis un comunicat de presă prin care confirmă decesul actorului de 83 de ani: ”În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”.

Potrivit unui comunicat transmis de Spital pe 20 septembrie, Alexandru Arșinel fusese internatpentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI. Între timp, starea actorului s-a înrăutățit și joi seara a încetat din viață.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca din Suceava. A fost actor la teatru de revistă, televiziune și film. Și-a început cariera în anul 1962. A jucat în sute de piese de teatru, spectacole și filme și a înregistrat zeci de piese în colecții audio, la Teatrul Național Radiofonic și a dublat filme de animație de la Disney (Cartea Junglei, Cars). Pe televizor, a avut un parteneriat de lungă durată alături de Stela Popescu (1935-2017). În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de Comandor, pentru întreaga activitate.

În 2017, actorul a fost implicat într-un scandal, în urma dezvăluirilor presei legate de transplantul de rinichi pe care l-a suferit în 2013. Potrivit relatărilor de la acea vreme, Arșinel a făcut operația de transplant în aceeași zi în care a fost înscris în Registrul Național de Transplant pe lista de așteptare, în condițiile în care numeroși pacienți așteaptă ani de zile să primească un rinichi.

La începutul acestui an, Alexandru Arșinel a anunțat că Primăria Generală a Bucureștiului nu i-a mai prelungit contractul de consilier artistic la Teatrul “Constantin Tănase”, unde a fost și director. La 1 februarie, primarul Nicușor Dan a declarat, citat de Mediafax: “În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday