Partidul Rusia Unită, aflat la guvernare și care îl susține pe președintele Vladimir Putin, va câștiga alegerile parlamentare din Rusia, desfășurate pe parcursul a trei zile, potrivit rezultatelor preliminare și a unui exit-poll publicate duminică.

După numărarea a doar 9% din voturi la nivel național, Comisia electorală a anunțat că Rusia Unită a obținut 38,57% din voturi. Separat, un exit poll efectuat de INSOMAR și publicat de agenția de presă RIA preconizează că Rusia Unită va obține 45% din voturi. Rezultatele preliminare mai arată că Partidul Comunist se află pe locul al doilea, cu 25,17% din voturi, urmat de partidul naționalist LDPR, cu 9,6%.

Partidul Rusia Unită a obținut puțin peste 54% din voturi în 2016, în ultimele alegeri parlamentare. Între timp, popularitatea formațiunii s-a redus din cauza scăderii nivelului de trai.

Aliații criticului regimului de la Kremlinul, Alexei Navalnîi, în prezent încarcerat, au cerut alegătorilor să urmeze tactica de vot care constă în susținerea candidatului care are cele mai mari șanse să înfrângă Rusia Unită într-un district electoral.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday