Renumărarea manuală a celor 5 milioane de buletine de vot a durat șase zile și a redus cu mai puțin de 2000 de voturi diferența dintre Trump și Biden, care fusese inițial creditat cu un avas de 14 mii de voturi.

Anunțul a fost făcut de Brad Raffensperger, secretarul de stat al Georgiei (un republican) iar certificarea rezultatului ar putea fi făcută astăzi, închizând și mai mult șansele lui Donald Trump de a pretinde în mod credibil că a câștigat alegerile.

Potrivit Reuters, echipa acestuia încearcă acum să întârzie certificarea alegerilor, un proces birocratic și formal ce marchează finalizarea alegerilor. Aparent, acest proces ar putea încerca să determine parlamentele locale din statele dominate de republicani să schimbe rezultatul votului și să dea un mandat diferit de cel al alegerilor pentru electorii care vor alege președintele în Colegiul Electoral din 14 decembrie.

Nici procesele deschise de echipa de camapanie a lui Trump nu merg prea bine. În Arizona, un judecător a respins cererea republicanilor de renumărare a voturilor din Maricopa, ținutul cu cea mai mare pooulație, iar un judecător din Pennsylvania a respins cererea de a invalida aproximativ 2.200 de buletine de vot, menționând faptul că nu există „nicio dovadă a vreunei fraude, a unei conduite necorespunzătoare în ceea ce privește voturile contestate”.

Sursă: Reuters, Business Insider

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday