Update: Autoritățile anunță un nou caz de coronavirus înregistrat în România, la o persoană de 71 de ani din Suceava.

Comunicat oficial:

„În această după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/850672885356507/

Al cincilea caz de coronavirus înregistrat în România, în Timișoara. Este vorba despre o rudă a bărbatului din Timiș confirmat ieri.

Ultima persoană infectată este nepotul bărbatului confirmat ieri cu coronavirus. Trei dintre cele cinci cazuri de coronavirus de până acum s-au înregistrat în Timișoara. O femeie din Timișoara care a venit din Italia a contractat virusul și este internată. Marți a fost confirmată și infectarea unui bărbat tot din Timișoara care a stat lângă ea în avionul care i-a adus din Italia.

Totodată, oficialii guvernamentali anunță că rezultatele probelor luate de la bărbatul de 47 de ani, confirmat ieri cu coronavirus, sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Comunicatul oficial:

„În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday