Air France va reduce 6.560 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2022, dintr-un total de 41.000, iar filiala sa HOP!, operator regional francez, va reduce 1.020 de posturi, din 2.420, în următorii trei ani.

Potrivit International Air Transport Association, relatează CNN, industria aeriană mondială va pierde 84 de miliarde de dolari în acest an. Timp de trei luni, activitatea și veniturile Air France au scăzut cu 95%, precizează compania, iar în apogeul crizei, pierderile au fost de 15 milioane de euro pe zi. Recuperarea pare a fi foarte lentă din cauza incertitudinilor privind situația din domeniul sănătății, ridicării restricțiilor de călătorie și modificării cererii comerciale, în contextul pandemiei. În acest fel, chiar și pe baza unor ipoteze ambițioase de recuperare, Air France prevede că nu va vedea același nivel de activitate ca în 2019, cel puțin nu mai curând de 2024.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday