Volkswagen a plătit deja despăgubiri în scandalul proprietarilor de mașini din SUA, relatează Reuters.  În Germania, Volkswagen a reușit să încheie un acord cu autoritățile de reglementare pentru a regla cantitatea de emisii.

Volkswagen a declarat, joi, că posibilitatea de a fi dată în judecată de agenții nu le schimbă punctul de vedere, potrivit căruia consumatorii nu au avut un temei juridic pentru a face plângeri în legătură cu problema dieselului în Germania.

Aproximativ 40 de mii de consumatori și-au exprimat interesul de a se alătura procesului, potrivit VZBZ.

Reprezentanții agențiilor au declarat, de asemenea, că intenționează să obțină despăgubiri pentru aproximativ 2 milioane de proprietari de autovehicule diesel, care s-au dovedit a nu fi atât de ecologice precum a asigurat Volkswagen la momentul achiziționării.

Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit dispozitive ilegale de control al motorului, pentru a înșela testele privind emisiile mașinilor în SUA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday