Aproximativ 60% din pierderi vor fi probabil în Asia-Pacific, iar cele mai mari creșteri relative se vor înregistra în America de Nord și Europa de Vest, potrivit  S&P Global, citată de Reuters.

„Estimăm că primele 200 de bănci au aproximativ două treimi din împrumuturile bancare la nivel mondial. Pentru 2020, estimăm că pierderile de credit ar absorbi aproximativ 75% din veniturile estimate”, arată analiștii S&P Global.

În ceea ce privește împrumuturile pentru clienți, sistemul bancar chinez are aproximativ aceeași dimensiune cu sistemele bancare americane, japoneze, germane și britanice combinate și tinde să joace un rol mai important în furnizarea de credite pentru economie, mai notează agenția.

Analiștii estimează că sectorul bancar chinez va pierde 398 de miliarde de dolari, cel nord-american 240 de miliarde, sectorul Asia-Pacific, dar și cel vest-european câte 120 de miliarde de dolari. Prognoza pentru America Latină prevede pierderi de 25 de miliarde de dolari, iar 22 de miliarde se adună pentru celelalte sisteme bancare ale lumii.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday