Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au recomandat ca de luni, 16 mai, să nu mai fie obligatorie purtarea măștii de protecție în avioanele care zboară pe cuprinsul Uniunii Europene și nici în aeroporturile din toate statele membre. 

Astfel, rămâne la latitudinea companiilor aeriene să decidă dacă vor mai cere sau nu respectarea acestor măsuri de siguranță pe parcursul zborurilor în interiorul spațiului aerian al blocului comunitar. 

EASA și ECDC au spus că eliminarea acestei obligații vine pe fondul nivelului ridicat de imunizare a populației, prin vaccinare sau trecerea prin boală, precum și a ridicării restricțiilor în mai multe țări europene. Cu toate acestea, autoritățile subliniază că purtarea măștii rămâne una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție.

Surse alternative: DW, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday