Conform organismului internațional, consumul de petrol, gaze naturale și cărbune va atinge vârful în următorii ani, înainte de 2030, urmând ca apoi să scadă. Agenția Internațională pentru Energie pune acest lucru pe seama creșterii rapide a energiei din surse regenerabile și a numărului tot mai mare de vehicule electrice.

Asistăm la începutul sfârșitului erei combustibililor fosili și trebuie să ne pregătim pentru următoarea eră”, a declarat șeful Agenției, Fatih Birol, cu referire la proiecțiile ce urmează a fi publicate luna viitoare. ”Demonstrează că politicile climatice funcționează”, a adăugat acesta.

Într-un articol semnat de acesta pentru Financial Times, Birol a salutat un ”punct de cotitură istoric”, dar a cerut factorilor de decizie să facă mai mult pentru a accelera tranziția energetică, cu scopul de a reduce emisiile, în ciuda obstacolelor politice.

Financial Times notează că guvernele din întreaga lume au sporit investițiile în sursele de energiei regenerabile, ca răspuns la schimbările climatice și la criza energetică provocate de războiul din Ucraina, dar multe persoane s-au confruntat cu o creștere a costului de trai, cauzată de aceste crize.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday