Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a ținut cont de studiile clinice realizate pe 5.000 de persoane, care au dovedit că medicamentul Evusheld pe bază de anticorpi reduce riscul de infectare cu coronavirus cu 77%, și oferă o protecție de până la 6 luni. La momentul de față, Europa se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri, rata de vaccinare pentru adulți stagnând la aproximativ 83%. 

Evusheld este destinat persoanelor cu vârste de peste 12 ani care nu au fost infectate anterior.  Este considerat eficient împotriva variantei Omicron și se administrează sub forma unor injecții, în două doze. În timp ce vaccinurile sunt destinate în special persoanelor cu sistem imunitar sănătos pentru a dezvolta anticorpi și celule care luptă împotriva infecțiilor, Evusheld conține anticorpi special creați pentru a rămâne în organism, mai ales în cazul persoanelor imunodeficiente. Tratamentul poate fi administrat și după contractarea virusului, în decurs de o săptămână de la primele simptome, astfel că poate opri și avansarea bolii.

Surse: Reuters, Agenția Europeană a Medicamentului

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday