”Comitetul EMA pentru medicamente va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează Comirnaty (vaccinul Pfizer/BioNTech), inclusiv rezultatele unui amplu studiu clinic în desfășurare care a implicat adolescenți cu vârsta de 12 ani, pentru a decide dacă se recomandă extinderea indicației de utilizare”, anunță Agenția Europeană a Medicamentului. 

Avizul comitetului va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

EMA precizează că rezultatul evaluării va fi comunicat în iunie, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare. Comirnaty a fost autorizat pentru prima dată în UE în decembrie 2020, iar în prezent poate fi administrat doar persoanelor cu vârsta de peste 16 ani. 

Anunțul EMA vine după ce SUA a anunțat că urmează să autorizeze de urgenţă vaccinarea adolescenţilor în vârstă de 12-16 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech începând de săptămâna viitoare.

Sursă: Agenția Europeană a Medicamentului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday