EMA anunță că abia aseară a primit datele suplimentare solicitate de experții săi de la companiile Pfizer și BioNtech, iar aceștia vor avea o întâlnire excepțională pentru 21 decembrie pentru a aproba, dacă este posibil, vaccinul realizat de cele două companii. Reuniunea planificată pentru 29 decembrie va fi menținută, dacă va mai fi necesar, precizează Agenția, confruntată, potrivit presei germane cu presiuni din partea politicienilor pentru aprobarea mai rapidă a acestuia.

Agenția precizează însă că experții săi au lucrat intens în ultimele săptămâni la analizarea datelor vaccinului.

După ce comitetul de evaluare din cadrul EMA  va aproba autorizația de introducere pe piață, în câteva zile, Comisia Europeană se va asigura că autorizația de introducere pe piață a vaccinului Pfizer/BioNtech va fi valabilă în toate statele membre UE și asociate, pentru a putea începe vaccinarea populației.

”O autorizație de introducere pe piață asigură faptul că vaccinurile COVID-19 îndeplinesc aceleași standarde ridicate ale UE ca toate celelalte vaccinuri și medicamente. Acesta va fi valabil în toate statele membre ale UE, permițând în același timp tuturor statelor membre să beneficieze de munca comună realizată la nivelul UE și permițându-le să înceapă în același timp campaniile lor de vaccinare”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agenția Europeană a Medicamentului

Foto: Jaron Nix/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday