Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început un studiu care are în vedere vaccinul Sputnik V, dezvoltat de Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie „Gamaleya” din Rusia. EMA va revizui datele din studiile ce se află în curs de desfășurare până când vor exista suficiente dovezi clinice pentru aprobare.

Conform datelor publicate în revista The Lancet luna trecută, pe fondul studiilor efectuate, Sputnik V are o eficacitate de aproape 92%  în combaterea cazurilor de COVID-19. Vaccinul folosește doi viruși de răceală inofensivi și este administrat în două doze pentru a furniza proteinele care construiesc imunitatea corpului uman.

Rusia a declarat că se așteaptă ca mai multe țări europene să aprobe Sputnik V luna aceasta.

În prezent, Europa are vaccinuri aprobate de la Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca / Oxford, în timp ce CureVac și Novavax sunt în curs de examinare ca posibili candidați. De asemenea, este așteptat verdictul EMA cu privire la vaccinul cu o singură doză de la J & J pe 11 martie.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday