Agenția Fars scrie că Mohsen Fakhrizadeh se afla împreună cu soția sa într-o mașină blindată și, după ce ar fi auzit gloanțe trase în direcția convoiului, a ieșit singur din mașină, confundând gloanțele cu o defecțiune a motorului: “În acel moment, o mitralieră controlată de la distanță a deschis focul de la 150 de metri distanță. În urma tirului de gloanțe, mașina lui Fakhrizadeh a explodat”, scrie Fars, care mai precizează că a explodat ulterior și mașina din care s-a tras.

CNN scrie că nu a putut confirma această versiune a evenimentelor descrisă de Fars.

Conform IRIB, televiziunea iraniană de stat, mai întâi a avut loc explozia, după care atacatorii au deschis focul. Agenția ISNA scrie că maşina lui Fakhrizadeh a fost atacată cu mitraliere, apoi o mașină a fost aruncată în apropiere, urmând iar alte focuri de armă.

Televiziunea Press TV, și ea de stat, susține că arma folosită a fost găsită și a fost fabricată în Israel, “deoarece poartă logo și specificații ale industriei militare israeliene”.

Liderul țării Ali Khamenei și alți oficiali iranieni dau vina și ei pe Israel și au amenințat în repetate rânduri să răzbune uciderea lui Mohsen Fakhrizadeh.

Surse alternative: Business Insider, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday