Doar 1,7% dintre cazurile de Covid înregistrate în cele două săptămâni de când în Africa de Sud a izbucnit al patrulea val al pandemiei au avut nevoie de spitalizare, în comparație cu valul provocat de varianta Delta, în care rata internărilor a fost de 19%. Ministrul Sănătății din Africa de Sud, Joe Phaahla, a avertizat că ratele scăzute de spitalizare nu înseamnă neapărat că virusul în sine este mai puțin periculos.

Totuși, este posibil ca această dinamică să nu persiste și în alte state, dat fiind faptul că Africa de Sud are o populație mult mai tânără decât SUA și Europa, a remarcat Bloomberg. De asemenea, un sondaj recent a constatat că între 70-80% din populație avea anticorpi împotriva coronavirusului, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală.

Chiar și în rândul pacienților spitalizați, cazurile par să fie mai ușoare decât în ​​valurile anterioare, a spus Waasila Jassat, cercetător la Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud. “Pentru prima dată, în spital sunt mai mulți pacienți cu forme ușoare decât severe. Am observat și o scădere în rândul celor care au nevoie de oxigen.

Și rata deceselor rămâne scăzută, de la o medie de 0,4 noi decese zilnice asociate Covid la un milion de persoane pe 3 decembrie la 0,48 pe 16 decembrie, două săptămâni mai târziu, comparativ cu o creștere de la 1,4 pe 10 iunie, la începutul valului Delta, la 2,58 în 14 zile.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday