Conform anunțului Institutului Național de Boli Transmisibile din Africa de Sud, ieri au fost identificate 16.055 de cazuri de Covid, o creștere cu 267% față de 4.373 de cazuri identificate marți, 30 noiembrie. Cu încă o săptămână în urmă, pe 23 noiembrie, erau doar 312 cazuri, de peste 50 de ori mai puține, dintre care fuseseră deja identificate aproximativ 100 de cazuri Omicron. La sfârșitul lunii noiembrie, deja 75% din cazurile de Covid secvențiate genetic și provenite din cea mai populată regiune a țării aparțineau variantei Omicron.

Unul din microbiologii Institutului a declarat că numărul de reinfectări indică faptul că anticorpii naturali nu par să protejeze împotriva infectării cu Omicron, dar încă nu există suficiente informații pentru a ști dacă anticorpii naturali sau produși în urma vaccinării protejează împotriva formelor severe ale bolii. În continuare, totuși, varianta Omicron pare să fie mai puțin agresivă decât variantele anterioare, cauzând mai puține cazuri severe, într-o populație africană care este însă, pe medie, mult mai tânără și mai nevaccinată decât cea europeană.

Surse: CNN, WHO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday