Ministrul Sănătății din Africa de Sud a spus că Guvernul așteaptă opinia specialiștilor, după ce testele făcute la Universitatea Witwatersrand au arătat rezultate ”dezamăgitoare” în ceea ce privește efectele vaccinului AstraZeneca asupra tulpinii ce reprezintă 90% din cazurile din această țară.

Studiul, care a implicat aproximativ 2.000 de persoane, a constatat că vaccinul oferă ”protecție minimă” împotriva cazurilor ușoare și moderate de Covid-19, fără a oferi informații despre eficacitatea vaccinului în prevenirea cazurilor mai grave, deoarece participanții aveau o vârstă medie de 31 de ani. 

AstraZeneca consideră că vaccinul său va oferi protecție în continuare împotriva formelor severe ale variantei britanice B.1.1.7. Într-o declarație anterioară, compania a spus că lucrează cu Universitatea Oxford pentru a adapta vaccinul și împotriva variantei sud-africane, astfel încât ”să fie gata pentru livrare în toamnă”. Africa de Sud a primit un milion de doze de vaccin de la AstraZeneca.

Potrivit BBC, primele rezultate de la Moderna și de la Pfizer sugerează că vaccinurile cu ARN mesager ar fi eficiente și împotriva variantei din Africa de Sud, dar acest lucru urmează a fi confirmat. 

Surse alternative: BBCUniversitatea Witwatersrand

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday