Statele Unite și mai multe țări aliate le-au cerut propriilor cetățeni să se îndepărteze de aeroportul din Kabul, din cauza amenințării unui atac terorist al Statului Islamic. Într-o alertă emisă miercuri seară, Ambasada SUA de la Kabul i-a sfătuit pe americani să evite deplasările către aeroport, iar pe cei aflați la porți să plece imediat, invocând „alerte de securitate”.

Marea Britanie a emis o atenționare similară, sfătuind cetățenii din zona aeroportului să ”se îndepărteze într-un loc sigur”. „Există o amenințare mare de atac terorist”, se menționează în declarația Ministerului de Externe britanic.

Australia și-a îndemnat, de asemenea, cetățenii și persoanele care au viză pentru Australia să părăsească zona, din cauza “unei amenințări foarte mari de atac terorist” în zona aeroportului.

Avertismentele vin în condițiile în care trupele americane și aliate urmează să părăsească Afganistanul săptămâna viitoare, după 20 de ani de război împotriva talibanilor.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday