Armata Germaniei a precizat că trupele sale, dar și cele ale SUA, au fost implicate în schimbul de focuri de la poarta de nord a aeroportului din Kabul, fără a preciza însă dacă soldatul afgan care a decedat face parte din gruparea talibanilor. Toți militarii germani au fost nevătămați.

De la preluarea puterii de către talibani, aeroportul din Kabul a fost încontinuu înconjurat de civili afgani care doresc să părăsească țara. Sâmbătă, șapte persoane au murit în urma aglomerărilor de la poarta aeroportului.

Duminică seara, Președintele american Joe Biden a susținut o conferință de presă în care a precizat că SUA au evacuat, până la acel moment, 28 de mii de persoane, dintre care 11 mii doar în weekend. 

Este un drum lung de parcurs și lucrurile încă pot lua o întorsătură urâtă. Este posibil să rămânem și după 31 august”, a precizat șeful statului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday