Protestele au început la o zi după ce talibanii au declarat că guvernul pe care îl conduc nu avea informații conform cărora Zawahiri ”a intrat și locuiește” în capitala Kabul. De asemnea, talibanii au avertizat Statele Unite să nu mai efectueze niciodată un atac pe teritoriul afgan.

În fotografiile postate pe rețelele de socializare, sute de protestatarii din cel puțin șapte provincii afgane apar purtând pancarte pe care scria ”Jos SUA”, ”Joe Biden, nu mai minți” și ”America este o mincinoasă”.

 

În urmă cu trei zile, președintele american Joe Biden a anunțat că, în urma unei operațiuni speciale, o dronă a CIA l-a ucis pe liderul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri. Teroristul a fost ucis pe balconul unei case din Kabul în care locuia cu alți membri ai familiei sale. Nu au existat alte victime ale atacului efectuat de drona americană, potrivit oficialilor americani.

Ayman al-Zawahiri a fost implicat și în planificarea atentatelor asupra ambasadelor SUA din Kenya și Tanzania (1998), dar și în atacul asupra distrugătorului american USS Cole, în 2000.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday