Potrivit Reuters, oficiali din Ambasada Rusiei la Kabul au declarat luni că Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a fugit din capitală cu patru mașini și un elicopter, toate umplute ce genți de bani. În plus, conform ambasadei, Ghani a fost nevoit să lase o parte din bani pe asfalt, pentru că nu au încăput toți în mașini.

Patru mașini au fost umplute cu bani cash, în timp ce încercau să mai bage și în elicopter, dar au fost nevoiți să abandoneze o parte din ei pe asfalt, deoarece nu încăpeau”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Kabul. 

Un reprezentant special al Președintelui rus, Vladimir Putin, în Afganistan a precizat că suma pe care oficialii guvernamentali au luat-o cu ei nu este încă cunoscută. Rusia a anunțat recent că își va menține prezența diplomatică în Kabul în încercarea de a construi o alianță cu talibanii. 

Președintele Afganistanului a fugit duminică din țară și se îndrepta spre Tadjikistan, la doar câteva ore după ce guvernul și talibanii au început negocierile pentru predarea puterii. Președintele a precizat, pe Facebook, că a decis să plece din țară “pentru a evita o baie de sânge”. 

La acest moment, locația Președintelui Ghani nu este cunoscută. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday