Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iulie cu 10,1%, serie ajustată, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 4,6%, serie ajustată, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

„Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.”

Avansul a fost susținut de creșterile din comerțul cu piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+36,9%), comerţul cu autovehicule (+23,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,2%).

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%.

„În luna iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 1,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 15,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%.”

 

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.

Avansul a fost susţinut de creşterile din serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,0%) și activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,4%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday