Pe durata celor două luni, trupele spaniole și cele române au participat în două exerciții ale Forțelor Navale NATO și au executat misiuni de alertă sub comanda Centrului de la Torrejón. 

“130 de bărbați și femei din detașamentul meu au muncit neîncetat pentru a asigura pregătirea operațională a avioanelor Eurofighter pentru misiunea NATO”, a declarat Comandantul Detașamentului Spaniol, José Enrique Hernández Medel. 

Misiunea de Poliție Aeriană Întărită a Forțelor Aeriene Spaniole, alături de militarii Forțelor Aeriene Române s-a desfășurat în lunile februarie și martie. A fost a opta oară când aeronavele spaniole au participat la misiuni NATO de poliție în afara granițelor, scopul fiind de a-și antrena coordonarea și interacțiunea cu alte forțe armate. 

Cele șase avioane de vânătoare au aterizat la baza militară Mihail Kogâlniceanu pe 25 ianuarie. Deplasarea detașamentului a fost parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței.


Sursă: NATO

Sursă foto: Facebook NATO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday