Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat anul acesta 16 deplasări externe alături de delegațiile sale. Potrivit Administrației Prezidențiale, într-un răspuns pentru Agerpres, pentru acestea s-au cheltuit în total 7.607.800 de lei.

Între cele 16 vizite este inclusă și cea de la Glasgow, la începutul lunii noiembrie, unde a avut loc Summitul pentru Climă. Ultima vizită externă a fost cea de pe 15 şi 16 decembrie, la Bruxelles, la Summitul Parteneriatului Estic şi la reuniunea Consiliului European. Alte deplasări au avut loc în Suedia, Germania, Egipt, Bulgaria, Republica Moldova sau SUA (New York).

Administrația mai transmite că în acest an, şeful statului a transmis spre reexaminare Parlamentului șapte legi și a înaintat Curţii Constituţionale trei obiecţii de neconstituţionalitate. De asemenea, președintele a primit 68 de cereri de graţiere, însă niciuna nu a fost aprobată. 

Foto: Inquam / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday