Președintele Iohannis a declarat luni, că în urma rezultatului alegerilor parlamentare, ”se cristalizează o coaliție de centru-dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție”, iar astăzi a avut loc o întâlnirea la Cotroceni cu reprezentanții PNL, USR-PLUS și UDMR, în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune. 

Consultările vor începe luni, la ora 11. Primul partid invitat la consultări este PSD, care a anunțat deja că îl va propune pe medicul Alexandru Rafila. PNL va merge la Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu. Propunerea USR-PLUS este Dacian Cioloș.

Comunicatul oficial:

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie a.c., după următorul program:

  • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday