Vaccinul Cominarty, produs de Pfizer/BioNTech, este și primul care a primit aprobarea de utilizare în cadrul acestei categorii de vârstă. Va fi administrat în două doze de câte 10 micrograme la trei săptămâni distanță, în condițiile în care doza pentru adulți conține 30 de micrograme.

Beneficiile vaccinării copiilor între 5 și 11 ani depășesc riscurile, în special în cazul celor care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii”, a precizat EMA. Companiile Pfizer și BioNTech susțin că vaccinul produs de acestea a demonstrat o eficacitate de 91% împotriva coronavirusului, într-un studiu clinic la care au luat parte 2.300 de copii din această categorie de vârstă. 

Serul Pfizer-BioNTech a primit aprobarea de utilizare a UE pentru adolescenții cu vârsta între 12 și 17 ani în luna mai. Totuși, nu este clar când vor începe statele din blocul comunitar vaccinarea copiilor mai mici. La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a declarat că livrările dozelor cu concentrație redusă, pentru uz pediatric, vor începe abia pe 20 decembrie.

În România, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că în centrele unde există deja vaccin Pfizer pentru persoanele de peste 12 ani, se va organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat special pentru grupa de vârstă 5-11 ani și că au început de săptămâna trecută pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare.

UE se alătură astfel țărilor precum SUA, Canada, Israel, China și Arabia Saudită, care au aprobat vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, și chiar a celor mai mici. Și Moderna așteaptă aprobare pentru administrarea vaccinului său anti-Covid copiilor cu vârste între 6 și 11 ani în Europa.

Sursă: EMA

Sursa foto: Vadimgozhda / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday