Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat american, se află într-o vizită la București. Acesta a vorbit la Facultatea de Drept a Universității din București despre relația dintre România și SUA.

A declarat, printre altele:

 „SUA, mai mult ca oricare altă putere, au lucrat pentru a asigura o Românie independentă.

 „Acum 30 de ani, România era unul dintre cele mai sărace și izolate state din Europa, PIB-ul era de 40 de miliarde de dolari, românii aveau 100 de dolari pe lună și nu aveau curent electric. În prezent, România este parte din UE, a crescut PIB, economia este una dintre cele mai dinamice din Europa.

 „România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție, despre care victimele comunismului nici nu au visat.

 „România este un simbol al libertății la frontiera estică, ceea ce demonstrează și mai mult faptul că țara s-a dezvoltat în regiune și a devenit un punct geo-politic foarte important.

 „Aplaudăm decizia României de a aloca 2% din PIB pentru aparare.

 „SUA susține România și vecinii ei. Felicitări României pentru organizarea summit-ului din această vară.

 „România este un simbol al succesului democrației în ultimii an. Ați făcut pași istorici în lupta împotriva corupției. Nu mă implic în politica internă, dar America și aliații susțin instituțiile anti-corupție. Sunt puține țări care au sistemul judiciar pe care il aveți voi. Ați făcut progrese și nu vrem să faceți un pas înapoi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday