Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul rus de Externe. Oficialii au declarat că noua funcție a lui Seagal este pro bno, comparând-o cu rolul ambasadorului Organizației Națiunilor Unite al bunăvoinței, potrivit Reuters.

Amintim că actorul a primit cetăţenia rusă în 2016. Presa internațională scrie că Seagal este un susţinător al preşedintelui Vladimir Putin şi a politicilor promovate de acesta, fiind totodată un critic al guvernului american.

,,Am avut întotdeauna o dorință foarte puternică de a face tot ce pot pentru a contribui la îmbunătățirea relațiilor ruso-americane. Am lucrat neobosit în această direcție de mulți ani neoficial și acum sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a face același lucru oficial”, a declarat Stevan Seagal, citat de RT.

În luna martie a anului trecut actorului i-a fost interzis accesul în Ucraina timp de cinci ani, fiind considerat o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday