UPDATE: Drosey și-a anunțat oficial demisia din funcția de director executiv al Twitter: “După aproximativ 16 ani în cadrul acestei companii… de la co fondator la fondator la director executiv … am decis ca este timpul să mă retrag. Am muncit din greu pentru ca această companie să se poată desprinde de fundație și fondatori. Vreau ca toți să știți că aceasta e decizia mea, una foarte grea, desigur”. 

Jack Dorsay a precizat, de asemenea, că marți va avea loc o ședință în care se va discuta viitorul companiei și impactul deciziei directorului executiv al Twitter.

Știrea inițială:

Dorsey conduce în prezent atât rețeaua de socializare cât și compania de plăți digitale Square. Fondul de investiții Elliott Management, acționar la Twitter, a încercat să îl înlocuiască pe Jack Dorsey în 2020, atrăgând atenția că nu ar trebui ca Dorsey să conducă ambele companii, cerându-i să demisioneze din funcția de director executiv al uneia dintre ele.

Nici Jack Dorsey nici Twitter nu au comentat deocamdată această știre.

CNBC, care a lansat informația privind demisia directorului executiv, precizează că nu este clar cine urmează să preia funcția lui Dorsey, dar dacă acesta demisionează, pe urmașul său îl așteaptă obiective foarte agresive de atins – un număr de 315 milioane de utilizatori activi pe zi, până la sfârșitul anului 2023 și dublarea veniturilor anuale, până atunci.

Fondator al rețelei Twitter, Jack Dorsey a ocupat funcția de director executiv până în 2008, a fost exclus, dar a revenit pe această poziție în 2015. 

Sursă: CNBC

Surs Foto: Sedovukr / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday