Sursă grafic: Investing.com

Indicele STOXX 600 a scăzut cu 4,1%, mai scrie Reuters, după ce Rezerva Federală a susținut o serie de declarații privind economia și dezvoltarea după pandemie și a menționat că scăderea numărului de îmbolnăviri nu va fi suficientă în acest context. FED a mai anunțat și o contracție de 6.5% a economiei SUA în 2020.

Reuters notează și câteva dintre marile companii listate și scăderile marcate ieri. Astfel, Acțiunile Fiat Chrysler au scăzut cu 7.7%, iar cele ale Peugeot cu peste 10%, și în contextul informațiilor privind o anchetă europeană asupra fuziunii planificate. Acțiunile Renault au scăzut cu 14.1%.

Discuțiile despre al doilea val al epidemiei sunt tot mai întâlnite în ultimele zile. OECD estima că economia se va contracta cu 6% anul acesta, iar în cazul unui al doilea val al pandemiei, cu 7,6%. Experții din SUA consideră că un al doilea val de coronavirus se manifestă deja, dar numai în anumite state, deși la nivel național, numărul de cazuri zilnice nu a crescut semnificativ.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday