Acțiunile Amazon au înregistrat o creștere de +13,5% vineri, în urma publicării unui raport trimestrial favorabil. Mai exact, printre altele, compania a raportat profit peste așteptări și a anunțat că va majora cu 17% prețul abonamentelor din SUA ale serviciilor platformei de streaming Prime.

Astfel, valoarea companiei a crescut cu 190 de miliarde de dolari până la finalul ședinței de tranzacționare, fiind cea mai mare creștere de o zi a unei companii americane. În urma acestui rezultat, Amazon este evaluată la 1.600 de miliarde de dolari (1,6 trilioane).

Anterior, un rezultat mai bun fusese obținut de Apple, ale cărei acțiuni creșteau cu 181 de miliarde de dolari, pe 28 ianuarie. Reamintim, joi, acțiunile Meta au înregistrat pierderi de -200 de miliarde de dolari (-26%), aceasta fiind cea mai mare prăbușire de o zi ia unei companii americane. Scăderi s-au înregistrat și pe parcursul zilei de vineri, -0,3%.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday