Structurile de poliție au destructurat o rețea infracțională organizată specializată în traficul de persoane, pentru exploatare sexuală. Descinderile s-a desfășurat în două etape, una în februarie în Spania, iar cealaltă luna trecută, în România. 

Victimele erau exploatate sexual în cluburile de noapte din Spania. În încercarea de a ascunde cât mai mult activitatea, liderii rețelei evitau serviciile de transfer de bani, rețele de telefonie mobilă și călătoriile cu avionul, arată Europol într-un comunicat de presă.

Dintre cele 25 de victime (24 doar cetățeni români), nouă au fost găsite în România, iar celelalte în Spania. Autoritățile au efectuat 16 percheziții domiciliare (12 doar în țara noastră) și au arestat opt români și doi cetățeni spanioli. Anchetatorii au confiscat echipamente digitale și telefoane mobile și peste 40 de mii de euro.

Sursa info și foto: Europol.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday