UPDATE: Reuters anunță, citând agenția de știri PA Media, că trei persoane au murit în accidentul feroviar. Euronews precizează că alte șase persoane au fost transportate la spital,cu răni care nu le pun viața în pericol.

UPDATE: BBC relatează că la fața locului intervin peste 30 de ambulanțe și că altele vor ajunge în curând. Surse din industria feroviară au declarat că accidentul s-a produs din cauza unei alunecări de teren. Trenul avea patru vagoane.

Trenul circula între Dundee și Aberdeen și a deraiat în jurul orei locale 10, în apropiere de Stonehaven, nord-estul țării. Momentan nu există informații despre eventuale victime. Agenția de știri PA Media, citată de CNN, relatează că la locul accidentului intervin șase ambulanțe, un elicopter și mai multe mașini de poliție.

Premierul Nicola Sturgeon a postat un mesaj pe Twitter în care anunța că deraierea trenului este un “incident extrem de grav”. “Am primit un raport inițial de la Network Rail și serviciile de urgență și sunt informată în timp real. Toate gândurile mele sunt alături de cei implicați.”

Poliția britanică a Transporturilor a precizat pe Twitter: „Ofițerii au fost chemați la locul accidentului la ora 9:43 și rămân alături de paramedici și pompieri”.

„Este prea devreme să confirmăm natura sau severitatea incidentului, iar mai multe detalii vom afla pe parcurs”, a precizat operatorului rețelei feroviare, NetworkRail Scoția.

 

 

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday