Apple a lansat marți, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Los Angeles, noua generație de telefoane iPhone, care include, la fel ca și în cazul iPhone 12, patru modele: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max (cu ecrane de 5.4, 6.1, 6.1, respectiv 6.7). 

În comparație cu iPhone 12, decupajul (notch) din partea de sus a ecranului în care se regăsesc camera frontală și difuzorul este mai mic cu 20%, iar cele două camere video ale modelelor iPhone 13 Mini și iPhone 13 sunt așezate pe diagonală, iar nu una sub alta.

Extinderea funcției “mod portret” către video a fost prezentată ca un upgrade semnificativ, pentru estomparea fundalurilor în momentul înregistrării video. Apple spune că iPhone 13 beneficiază de un senzor cu aproape 50% mai mare pe camera “wide”, ceea ce îi permite telefonului să capteze mai multă lumină în medii mai întunecate.

De asemenea, Apple a precizat că la baza noii generații de iPhone va sta procesorul A15 Bionic, despre care compania spune că este “cel mai rapid procesor folosit în rândul smartphone-urilor”, cu până la 50% mai performant decât celelalte chipset-uri de ultimă generație folosite de competitori.

Autonomia bateriei a fost mărită. Față de corespondentul din seria iPhone 12, autonomia bateriei versiunii iPhone 13 Mini este acum cu o oră și jumătate mai mare, iar cea a celorlalte trei versiuni este cu aproximativ 2,5 ore mai mare, grație bateriilor de dimensiuni mai mari, dar și performanței procesorului.

Prețurile de pornire ale noile smartphone-uri sunt de 729 dolari pentru versiunea iPhone 13 mini, 829 pentru iPhone 13 și ajung până la 999 dolari pentru iPhone 13 Pro și 1.099 dolari pentru iPhone 13 Pro Max. Smartphone-urile vor fi disponibile în cinci culori: roz, albastru, negru, alb și roșu, iar Apple a spus că telefoanele pot fi comandate în avans începând de vineri, 17 septembrie.

Apple a prezentat, de asemenea, și Apple Watch 7, noua gamă de ceasuri inteligente, cu upgrade-uri față de modelul predecesor: marginile ecranului sunt mai subțiri, iar muchiile cadranului sunt plate. De asemenea, a dezvăluit și a treia generația a căștilor AirPods, cu o carcasă cu o capacitate de stocare a energiei mai mare.

Sursa: Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday