Salvatorii români au ajuns înapoi în țară la bordul aeronavelor C-130 Hercules și C-27J Spartan, aparținând Forţelor Aeriene Române. A doua echipă de căutare-salvare a plecat în Tucia în data de 8 februarie. Prima echipă de salvatori, trimisă în Turcia imediat după cutremurele din 6 februarie, a revenit în țară miercuri.

Echipa RO-USAR 02 a fost compusă din zeci de salvatori din cadrul ISU București-Ilfov, doi ofițeri din cadrul DSU, doi medici și doi asistenți din cadrul UPU-SMURD București, personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociația Câinii de Salvare Gugulania.

Joi, trei aeronave ale MApN au zburat în Turcia și Siria, pentru a livra 12 tone de materiale donate pentru salvatori și supraviețuitorii cutremurelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday