Compania japoneză Sony a declarat miercuri că își va înregistra afacerile europene în Amsterdam, schimbându-și astfel baza legală de la Londra. Anunțul subliniază temerile legate de Brexit, potrivit CNN.

Reprezentanții Sony au spus că mutarea va intra în vigoare din 29 martie, ziua în care Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană. Compania a descris-o acțiunea ca fiind o asigurare împotriva riscului unui Brexit dezordonat, “fără un acord încheiat”.

Sony a luat această decizie pentru că “există o mare nesiguranță în jurul Brexit”, a declarat purtătorul de cuvânt Takashi Lida pentru CNN Business. Este “cel mai bine să ne pregătim în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere” între Londra și Bruxelles, a adăugat el.

Parlamentul britanic a respins săptămâna trecută acordul privind Brexit, convenit de premierul Theresa May cu negociatorii UE. Ceea ce se va întâmpla în continuare este deci foarte neclar.

Sony a declarat că mutarea în Țările de Jos va ajuta la evitarea eventualelor probleme cu reglementările vamale care pot apărea după Brexit. Compania nu intenționează să transfere personalul de la Londra la Amsterdam, iar operațiunile europene vor rămâne în afara Regatului Unit.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday